Hírek

A hiteles Országos Építésügyi Nyilvántartásban rögzített energetikai tanúsítvány 10 évig érvényes abban az esetben, ha az ingatlanon nem történik energetikai változtatás vagy a jogszabály meg nem változik.

Ötvenezres büntetést kaphat, aki energetikai tanúsítvány nélkül ad el lakást.

Ingatlanok energetikai tervezése, számítása:

Új építésű épületek tervezése, Meglévő épület bővítése vagy energiamegtakarítási célú felújítása hazai vagy uniós pályázati forrás vagy a központi költségvetésből származó támogatás igénybevételével és igénybevétele nélkül.

Energetikai tanúsításra vonatkozó aktuális jogszabályok

2016. január 1-től megváltozott a besorolási skála. A korábban készült tanúsítványok már csak pótlappal hitelesek. Pótlap letöltése itt...

Ingatlant vásárolt de nem kaptott energetikai tanúsítványt? Kihez forduljunk?

Van e következménye az elmulasztott tanúsítványnak?

 

Az eladó adja el, de a vevőnek van rá szüksége... kire hárul ez a tétel?

Szükséges-e energetikai tanúsítvány bérbeadáskor?

Az energetikai tanúsítványt a tulajdonosnak (eladó vagy bérbeadó) kell elkészítenie és a vevő fele átadási, a bérlő felé bemutatási kötelezettség terheli. A tanúsítványt legkésőbb a szerződéskötés időpontjáig el kell készítteni.

 

A film áttekintést ad az Isolyth kőzetgyapot felhasználási és gyártási módozatairól, szemléletes példákon keresztül mérhető le az alkalmazás számos fajtája, lehetősége. Bemutatja a családi házak hőszigetelési formáit, az ipari épületek hő- és hangszigetelését.

 

2016 előtt készült tanúsítványok már nem használhatóak fel 2016-tól, azonban nem kell újra tanúsítványt készíttetni. Pótlapot kell igényelni, ami a korábban készített tanúsítvánnyal együtt lesz érvényes.

Gyártási év: 1979. Az energiaválság megrázta a világot. Az építészetben, az épületek építési módozatainál, az épületgépészetben számos új probléma merül fel, mert fűtőenergiát kell megtakarítani. Az épületek falainak hőszigetelő képességét új anyagokkal és szerkezetekkel lehet fokozni.