Impresszum
Az oldal segíti az ügyfeleket, hogy az ország bármely részén a szaktudásban, árban és időben a legmegfelelőbb szakember készítse el a tanúsítás.

Üdvözöljük a honlapon!

Az Országos Energetikai Tanúsító Központ összefogja a megbízható, érvényes tanúsító jogosultsággal és megfelelő referenciával rendelkező tanúsítókat az egész országban. A tanúsító ismeri a saját környéket, így tudja a leggyorsabban a legjobb áron a legjobb munkát elvégezni. A rendszer mindig az adott településhez a legalacsonyabb áron vállaló megbízható tanúsítót választja ki, és közvetíti ki annak a megrendelőnek, aki a www.energetikaitanusitvany.hu honlapon kíván tanúsítványt rendelni.
A honlapon való megrendelés leadása után a megrendelő megkapja a tanúsító vállalkozás pontos adatait, a tanúsító nevét elérhetőségeit, annak arcképes fényképét, aki kimegy majd a helyszínre a csalások elkerülése végett. A megrendelő a tanúsító vállalkozóval köti meg a tanúsítói szerződést a helyszíni felméréskor.
A tanúsító elkészíti a hiteles energetikai tanúsítványt, és feltölti az Országos Építési Nyilvántartásba. A tanúsítvány kifizetése a tanúsítónál történik.
Miután a tanúsító készre jelenti a munkát a honlapon, a megrendelő egy kérdőívet kap, ami a tanúsító jellemére, munkavégzésére utal, és minden munkához eltárolja a rendszer. Azokat a tanúsítókat, akikre sok a panasz, a rendszer kiszűri és nem közvetít neki újabb munkát.

Magyarország Európai Uniós kötelezettsége értelmében bevezette az energetikai tanúsítás szükségességét ingatlan eladása illetve bérbeadása esetén. Azonban az energetikai tanúsítás tartalmi és minőségi keretei nincsenek egzakt, egységes módon szabályozva. A Magyar Mérnöki Kamara ellenőrzi ugyan az Országos Építési Nyilvántartásba feltöltött tanúsítványok elenyésző százalékát, de szankcionálni csak akkor tud, ha a tanúsító 2 besorolást téved, amire nem, vagy nagyon nehezen tud rájönni a tanúsítók által feltöltött segédadatokból.
A mai napig sokan készítenek tanúsítványt úgy, hogy nem mennek ki a helyszínre. Bagatell és felháborító azoknak, akik ebből élnek és becsületesen dolgoznak, hogy facebookon készítenek átküldött képek alapján egy komoly, hivatalos papírt, amit szintén a facebookon küld vissza a tanúsító. Mások egy lapot adnak oda az ügyfélnek, pedig járna nekik a számítást alátámasztó munkarész is. Természetesen ezek nem jogaszály szerint készülnek, így becsapja azt, aki ezért pénz ad és azt is, akié később a megvásárolt ingatlan lesz. Az ügyfél nem tudja, hogy mi van a jogszabályban, így nem is tud reklamálni.

Az Országos Energetikai Tanúsító Központ ötletét épp a gyakorlat szülte. Azért jött létre az oldal, hogy az, aki ezen az oldalon rendeli meg a tanúsítványát, az biztosítva legyen arról, hogy a jogszabályok szerinti hiteles tanúsítványt kapja kézhez annak minden kötelező tartalmával.
Megbízható megfelelő számú referenciával rendelkező partnereket alkalmazunk az ország minden részén. Így a helyszínre a helyi tanúsító mérnök megy ki, aki később a számítást is elkészíti, és szükség esetén garanciális problémákat is intézi, hiszen ott van helyben. A tanúsítókat folyamatosan ellenőrizzük, illetve a megrendelő a teljesítés után pár nappal kap egy levelet is ahol értékelheti a tanúsítót. Hisszük, hogy a településeket ismerő, helyi tanúsító tudja a legjobb minőséget nyújtani a legjobb áron és leggyorsabb határidővel. Az oldal minden bejövő új munkát rögzít és hozzárendeli a legideálisabb tanúsítóhoz, aki a lehető legrövidebb időn belül és legalacsonyabb áron elkészíti a hiteles tanúsítványt.
A rendszer jót tesz a megrendelőnek, mert minőséget kap a kezébe, ami használható, pontos és lekérdezhető. Regisztrált, hozzáértő kollegáknak visszaszerezzük a kontárok miatt kiesett bevételét, az ár érzékeny vásárlók megbecsülését a munkájuk iránt. Továbbá fehéríti a gazdaságot, hiszen a partnereink minden esetben adnak számlát a megrendelőnek a tanúsítvány átadásakor.

Célunk egy minőségi márka az energetikai tanúsítás piacán, ami összefogja a megbízható tanúsítókat az egész országban.