Hírek


Vissza a hírek kezdőoldalára

Pótlap igénylése a 2016 előtti tanúsítványokhoz


2016 január 1-től módosult az energetikai tanúsítvány besorolás betűjelei, megnevezései és érték határai.

Korábban egy új építésű családi ház könnyen megkapta a B kategóriát. Ma már a BB kategória jelentése közel nulla energiafogyasztású. Egy mostani új építésű ingatlan legjobb esetben CC kategóriát ér el, hacsak nem fedezi megújuló energia legalább az épület éves energiafelhasználásának 25 %-át.

 

A  korábbi  meglévő tanúsítványok  2016.  január  1.-től  nem  használhatók  fel  további tranzakciókhoz változatlanul, így a bankok ügyvédek kérni fogják a pótlapot is.

 

A pótlap kizárólag az eredeti energetikai tanúsítvány összesítő lappal és a hozzá tartozó alátámasztó munkarésszel együtt érvényes. Az így kiállított tanúsítvány érvényességi ideje a korábbi tanúsítvány kiállítási idejétől számított 10 év.

 

Annak érdekében, hogy a korábbi tanúsítványok többlet díj fizetése nélkül a továbbiakban is felhasználhatóak legyenek a korábbi hiteles energetikai tanúsítványokhoz egy új energetikai besorolást tartalmazó pótlapot kell automatikusan generálni.

 

A pótlap átváltásához szükség van az korábbi tanúsítvány HET számára. (A HET szám a tanúsítvány összesítő lapjának jobb felső sarkában található).

 

energiatanúsítvány pótlap igénylése beszerzése

(Egy 2016 január 1 előtti tanúsítvány összesítő lapja és a pótlapja az új energetikai besorolással.)

 

Csak a 2013 január 1. és 2015 december 31. között készített hiteles energetikai tanúsítványok sorolhatóak át az új rendszerbe.

 

Energetikai tanúsítvány pótlap igényléséhez kattintson a képre:

energetikai tanúsítvány pótlap igénylése